skip to Main Content

ICT’ers met autisme

De bijzondere combinatie van specifieke eigenschappen van mensen met autisme maakt hen bij uitstek geschikt voor werken in de ICT. Juist voor slimme jongeren met autisme en een talent voor en ambitie op het gebied van ICT kan een baan in de ICT geknipt zijn. Een sterke focus en doorzettingsvermogen totdat er een oplossing is gevonden, zorgvuldigheid en precisie en niet wars zijn van herhalende werkzaamheden zijn eigenschappen die in deze sector goed van pas komen.

Wil jouw bedrijf investeren in mensen met autisme?

Werkgevers die mensen met autisme aan een baan willen helpen, dienen extra aandacht voor werving en selectie, cultuur en draagvlak te hebben.

Op De Normaalste Zaak vind je veel suggesties om de juiste kandidaten te vinden.

Een prettige werkomgeving creëren voor mensen met autisme?

Veel mensen met autisme hebben een ‘gewone’ baan, maar ondersteuning kan noodzakelijk zijn om goed te functioneren. Met een goede werkomgeving voorkom je uitval. Er bestaat geen standaard autismevriendelijke werkomgeving. Dat is afhankelijk van de precieze werkzaamheden en hoe belangrijk bepaalde functies en vaardigheden zijn. De invulling van een autismevriendelijke werkomgeving is daardoor erg persoonlijk. De kern is een omgeving waarin de kwaliteiten van de medewerker met autisme volop tot uiting komen omdat de factoren die blokkerend werken zijn verminderd of weggenomen.

Begeleiding en hulp van collega’s en leidinggevenden is altijd welkom.

Deze aandachtspunten voor werkgevers van VAB (Vanuit autisme bekeken) bevatten veel tips voor een prettige werkplek voor iedereen.

WIL JE CONTACT MET SPECIALISTERREN FOUNDATION?  CONTACTFORMULIER